lauantai 18. heinäkuuta 2009

heinäkuussa tapahtuu!



Eilen kaksi kuorma-autoa ajoi soraa meidän pihatielle- ja yllätys,yllätys- illalla huomattiin että soran mukana oli meidän pihalle "kylvetty" kymmeniä hukkakauroja parin sadan metrin matkalle!!!!Nyt vaan ihmetellään, että miten ne hukkakaurat on meidän pihalle joutunut ??????? Vähänkö outoa?


Tässä kuvassa minä soitan maataloussihteerille hukkakaura-asiasta lypsytamineissani. Tällä viikolla on ollut muutenkin paljon vastoinkäymisiä! Esim. tiistaina laskettiin 12 hiehoa laitumelle. Yasmin-hieho sai hepulikohtauksen ja juoksi tietty läpi sähköaitojen - ja moni muu perässä. Monta tuntia metsästettiin hiehoja ympäri pihoja. Yasmin vauhkoontui niin, että lopulta alkoi hyökätä ihmisiä päin. Traktoreiden avustuksella miehet sen lopulta saivat takaisin navettaan ja omaan karsinaansa, hänen kesäulkoilunsa päättyi tällä kertaa siihen. Illalla Yasmin oli jo ihan kiltti karsinassaan,vaikka päivällä meinasi tappaa meidät kaikki ihmiset! Yasmin sai vielä kaikenlisäksi töytäistyä Valtran etumaskin romuksi;( Yksi karannut hieho oli mennyt navetan ovesta sisään ja sontinut tietty mun pyykkihuoneeni- ja pyykkikoneen. Vein pyykkikoneen torstaina korjaamolle, se sai sisuksiinsa vettä, kun varovasti yritin pestä p--koja pois koneesta, hohhoijakkaa....


Lisää viimepäivien probleemia: jauhomyllystä hajosi joku rele, isojen sonnien vesikuppi on aiheuttanut pari kertaa vedenpaisumuksen, kahdesta lypsimestä on rikkoontunut osia....yhtään lypsyä ei ole tainnut mennä ilman ongelmaa tällä viikolla.


On tällä viikolla tapahtunut paljon kivaakin:


Keskiviikkona olin blogiemäntien kanssa mukavalla kesäretkellä Kärkölässä, siltä reissulta tuli muistoksi näin ihana lehmätaulu.



Perjantaina jalostusneuvojamme Eija (Simpan kummi) teki meille jalostussuunnitelman. Tuli ihan hyvä mieli, kun tarkasteltiin Eijan ja Simpan kanssa mun ammujani ;) Jotain edistystä on tapahtunut karjanjalostuksessamme: vuonna 1995 syntyneiden lehmien ntm oli -17,2 ja 2009 syntyneillä se on jo +10,7. Näkyy sitä edistymistä myös maitokiloissa, aloittaessani v 2006 tämän talon lehmien keskituotos oli vain 5780 kg, nyt se on sentään 9300 kg.


Onpa meillä on ollut tällä viikolla kahdet grillijuhlatkin: torstai-illalla Sarilla ja perjantai-illalla Lapinjärvellä. Hauskaa!

Nyt mulla on pitkästä aikaa hengähdystaukoa; Eija lähti äsken kotiin ja vei samalla matkalla Ellan, Emilian (joka on ollut meillä kaksi yötä yökylässä) ja Simon uimaan Syväjärvelle. Kaitsu pesee kasvinsuojeluruiskua, nyt on vihdoinkin kaikki ruiskutuksetkin tehty tältä kesältä!


Ihanaa, tiistaina Sirpa tulee lomittamaan meille - ja nyt tuntuukin ihan siltä, että loma tulee tosi tarpeeseen!



2 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Että tällänen viikko tämä viikko! Toivottavasti ensi viikko on perempi!

Joko Kaitsu on painanut tiettyä näppäintä puhelimestaan? Ajttelin vain kun kaikkea on taas tapahtunut ja sattunut...

Mutta hienot tunnuslukujen kasvut olet saanut aikaiseksi! Onnea!

Hannele kirjoitti...

juu, ens viikolla ollaan lomalla, käännettään vaan kylkeä kylpylässä - ja appiukko saa hoitaa kaikki ongelmat (toivottavasti ei tule mitään ongelmia)