lauantai 28. maaliskuuta 2009

27.3.2009

Perjantaipäivä oli mukavan vaihteleva, paitsi että loppua kohti tuli murhettakin;)

Päivän ohjelma sujui suunnitellusti,seminologi tuli jo klo 10 aikoihin, siemensi Ulpun ja totesi Unikon tiineeksi, kiva! Meillä oli hyvää aikaa valmistautua Tuusulaan synttäreille lähtöön, pukeuduimme juhlatamineisiin ja klo 12.30 otimme lapset kyytiin koululta ja Volvon nokka kohti Tuusulaa. Nappasimme Hyrylän McDonaldsista lapsille roskaruokaeväät ja menimme Arolaan. Lapset jäivät kaksistaan sinne siksi aikaa, kun me mummon ja papan kanssa olimme kaverimme Arin 50v synttäreillä. Olipas kivat juhlat, ihanien herkkujen lisäksi oli mukavaa nähdä "vanhoja" kotikyläläisiä, aina kun on vähän ikävä sinne Nahkelaan..... Onneksi pian pääsee eläkkeelle, sitten voisi taas muuttaa sinne asumaan- siis kesäksi, talveksi jonnekin etelän lämpöön....; )

Synttärijuhlilta lähdimme kohti Myrskylää noin klo 16 aikoihin, lypsy vähän myöhästyi,mutta ei se mitään, meidän lehmät ei ole totutettu minuuttiaikatauluun! Kuten Simppa sanoo: "Ei ole kellokorttia", mä sain tarpeekseni työelämässä kellon perässä juoksemisesta, nautin nyt tästä omasta "vapaudesta". Lapset jäivät mummolaan viikonlopuksi.

Iltalypsyn aikaan jo katselin ,että Yllätys- hieho on poikimaisillaan, siirrettiin hänet poikimakarsinaan ja käännettiin valvontakamera vahtimaan hiehoa. Tultiin iltakahdeksan aikaan sisään navetalta, mutta jo 21.00 palattiin takaisin. Hiehon poikiminen ei kovista työnnöistä huolimatta näyttänyt edistyvän, joten lähdettin auttamaan hiehoraukkaa. Ja saatiin auttaakin oikein kaikilla voimillamme, vasikka oli niin vaaaaltavan suuri!!! Valitettavasti vasikka kuoli , sonnipoika ei jaksanut kauan hengittää elvytysyrityksistä huolimatta, mutta hieho selvisi, vaikka olikin urakan jälkeen lopen uupunut! Niin oltiin me kätilötkin, huhhuh. Tänä aamuna vielä mun käteni olivat ihan "hyytelöä". Hiehot onneksi ovat yleensä tomeria toipumaan rankoistakin poikimista, Yllätyskin oli aamulla jo reippaasti jalkeilla, söi ja kävi lypsylläkin elämänsä ekan kerran, siitä se lehmän elämä alkaa.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Et sie kuule NIIN vanha vielä ole, että kannattaa eläkeestä haaveilla:) Kyllä ne vielä sitä eläkeikää nostaa, niin saat lypsää vielä kuusvitosenakin ( ellei lapset hyppää ohjaksiin sitä ennen... )!
Voi harmi, kun vasikka menehtyi! Onneksi sentään hieho voi hyvin.

Hannele kirjoitti...

...lapsista ei taida vielä aikoihin -jos koskaan- olla ohjaksiin. Ja pankinjohtajakin on vielä sangen kauan sitä mieltä, että ei ole vielä meikäläisten vuoro siirtyä palmun alle lekottelemaan....nyyh....mutta ehkäpä joskus, toivottavasti!

Juu, hieho voi hyvin, lypsää kivasti ja on kiltti. Iltapäivällä poiki Yva-hieho lehmävasikan, ostettiin Yva kuukausi sitten Liljendalista. Poikiminen onnistui hyvin ja Yvakin äsken lypsi niiiin kiltisti, ihanaa.