torstai 26. maaliskuuta 2009

"metsurinhommissa" Kylmäsuolla

Tänä talvena ollaan Kaitsun kanssa tehty poikkeuksellisen paljon pellonreunojen raivausta: Kylmäsuolta ostetuissa pelloissa kun riittää tätä hommaa....Ison lohkon metsänreunan oja oli jo kasvanut vuosien saatossa ihan täyteen kuusta ym puuta. Kaitsu katkoi puut moottorisahalla ja minä nostin niitä kasaan.Huhhuh, olipa hyvää kuntojumppaa!

Tässä ekassa kuvassa aloitellaan hommaa.....

...ja tässä toisessa kuvassa tämä reuna on valmis! Souvarikuskille kyllä riittää vielä hommia, näistä tänä talvena kaadetuista rojupuista tulee komea kokko;)
Tiistaina harrastettiin extremeä Rantapellolla (=vuokrapelto Muttilassa). Mä ajoin Jontikalla ja Kaitsu oli etukuormaajan kauhassa moottorisahan kanssa katkomassa pellonpuolelle kasvavia oksia puista:) Puimurin ja traktoreiden peilit ja pellit kun tuppaa saamaan kolhuja isoista oksista, jotka raapii koneita lohkon ulkorinkiä ajettaessa.

Kiva tehdä ulkohommia näin ihanalla säällä! Olen kyllä ollut viime aikoina ahkera toimistossakin: sain maanantaina jo lähetettyä viime vuoden kannattavuuskirjanpitoaineistomme Sirkulle käsiteltäväksi! (Viime vuonna lähetin paprunivaskan ProAgriaan vasta heinäkuussa.)Viikonloppuna tein myös tiekunnan, jossa Kaitsu on pj, paprut valmiiksi, pidän kokouksen meillä parin viikon päästä: kokouskutsut, esityslistat,yksikkölaskelmat ym on nyt ajantasalla. On kiva saada ennen kevätkiireitä tälläiset paperihommat tehtyä... ai niin,tukihakemustahan pitäis myös jo alkaa miettiä....17 vuotta maaseutusihteerinä -> EVVK ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, hiki tuli melkein lukiessa, kun toiset ovat olleet siellä ahkerina!!! Ite oon ollut tänään niin veto pois, että sapuskat just sain tehtyä ja lapset paimennettua ja en paljon muuta...
Lähetä tännekin vähän siun energiasta:) JA tuu konkarina täyttää ne meienkin paperit, hihii.

Hannele kirjoitti...

Juu, päivät vaihtelee: joskus on tehokkaita päiviä, joskus taas ei saa lehmien hoidon ja perheen ruokkimisen lisäksi mitään muuta aikaiseksi!

Tänään voikin sitten laiskotella, kun oli alkuviikon ahkera;) lähdetään iltapäivällä käymään kaverimme 50v synttäreillä Tuusulaan. Toivottavasti siementäjä tulee ajoissa, tilasin aamupäivä-siemennyksen, jotta päästään heti lähtemään, kun lapset pääsee klo 12.30 koulusta, että ehtis takaisin iltalypsylle inhimilliseen aikaan...
Navetalla on myös 2 hiehoa poikimaisillaan, tietty just nyt kun pitäis lähteä juhliin:)