perjantai 19. kesäkuuta 2009

juhannusviikon touhuja 2009

Tiistaina Kaitsu, Tuomas-harjoittelija ja Jonas-kesäpoika purkivat pihalta yhden rumistuksen: aitan taakse oli joskus 1940-50 rakennettu puuvaja, joka oli paitsi ruma, myös täynnä vanhaa rojua. Kaitsu on vähitellen tyhjentänyt vajan ja tiistaina lähti koko mörskä, Ihanaa! Keskiviikkona jatkettiin rehun tekoa: viimeinenkin laakasiilomme saatiin täyteen. Tuomaskin pääsi vihdoin ajamaan noukinvaunua:). Ekaa satoa tehtiin noin 30 hehtaaria, kaikki ei mahtunut laakasiiloihin, joten paalain+käärijä-yhdistelmäkin pääsi töihin, Kaitsu pyöritti torstaina siis vielä 88 muovipaalia. Noin viisi hehtaaria heinää jätettiin vielä kasvamaan, tehdään siitä kuivaa heinää.


Emäntä on vaan sairastellut edelleen....keskiviikkona olin ultraäänikokeessa , eikä niitä sappikiviä löytynytkään :( Olin niiiiiin henkisesti valmistautunut sappikivipotilaaksi, että nyt olen ihan masentunut: mikä mua sitten vaivaa?

Päätin torstaina, että olenkin LUULOSAIRAS, ja päätin alkaa väkisin syödä lähes normaalisti eli söin miltei normiannoksen lempiruokaani spagettia+jauhelihakastiketta, sitten iltapäivällä vielä söin pikkumunkinkin. Mutta, eipä olis kannattanut, iltalypsyllä alkoi taas vatsakipu ja kova tuska ylävatsassa. Kohtaus kesti noin tunnin- olipa lypsäminen rankkaa! Puolen yön aikaan sama toistui. Joten siirryin suosiolla takaisin puuro-, kiisseli-ja mehulinjalle.

No, torstaina olin labrakokeissa ja tiistaina menen lääkäriin kuulemaan tulokset. Yritetään nyt hissutella siihen saakka....Onneksi on Juhannus, eikä mitään ylimääräistä työtä eikä edes vieraita duunareita ruokittavana. Aion tehdä vain pakolliset navetta- ja kotihommat!
Isännät hakivat juhannuskoivut rapun pieleen: HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE !

Ei kommentteja: