perjantai 26. kesäkuuta 2009

heinäntekopäivä 26.6.09


Pitkästä aikaa meillä tehtiin kuivaa heinää- ja olipas hyvät heinäpoudat, paitsi että joku ihmeellinen sadepilvi eksyi juuri meidän lähes kuivien heinien päälle keskiviikkoillalla, sadetta tuli 2 mm. No, aurinko kuivatti pikkusateen ja tänään perjantaina Tuomas-harjoittelija paalasi noin 5 hehtaarin heinät ja Jonas-kesäpoika & isäntä ajoivat paalit latoon. Paalaus sujui niin sutjakkaasti, että valokuvaaja ei ehtinyt edes ikuistamaan hommaa:)


Meillä on ollutkin varhaisteinityttöenergiaa viimeaikoina: 1-2 Ellan kaveria yökylässä monena yönä. Tänään vein Ellan, Elsan ja Emilian sekä Simpan Syväjärvelle uimaan.Simo ei vielä uskaltanut heittää talviturkkia, mutta tytöille uinti ja auringonotto maistui;)

Iltapäivällä meidän pihasuunnittelija-Sini kävi kolmen muksunsa kanssa kylässä. Mietittiin taas pihaa, suunnitelma alkaa jo vähitellen muotoutua....hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Meillä on hyvin aikaa tähän suunnitteluun, koska toteutus alkaa vasta sitten, kun lämpökanaalit hakelämpökeskuksesta on kaivettu maahan.

Iltalypsyn jälkeen lähdettiin heinähommien valmistumisen kunniaksi ajelulle, päädyttiin Elimäen Alppiruusuun, jossa syötiin makoisa iltapala. Ystävällinen setä naapuripöydästä tarjoutui ottamaan valokuvan meidän koko perheestä, joten tässä kuvassa äippäkin on mukana, ihme! Kotiin ajeltiin vieraita teitä Haapakimolan ja Perheniemen kautta, olipa hauska katsella kauniita maalaismaisemia- nähtiin jopa sarvipäisiä lehmiä laitumella.


1 kommentti:

Outi kirjoitti...

Moikka!

Sitä ollaan sitten pyöritty aika lähellä meidän kulmia! Ettekä poikenneet, tosin itse olin kotkassa eilen illalla.

Tortaina meillä paalattiin isot paalit ja tänään olisi tarkoitus saada pikkupaalit latoon!