sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Juhannus 2009

Juhannusaattoa vietettiin ihan vaan kotosalla omalla porukalla. Iltanavetan ja iltasaunan jälkeen syötiin Simon laittamia herkkuja: cocktailtikkuja, joissa oli tällä kertaa kreikkalaisia lihapullia, kurkkua ja tomaattia. Juhannuspäivänä aamunavetan jälkeen lähdimme ajelemaan Lopen mökille. Perinteisesti Juhannuksena vietetään siskoni pojan Oskarin synttäreitä isolla porukalla. Sää oli kylmä (12 astetta), mutta muuten tunnelma oli lämmin: oli mukavaa nähdä sukulaisia. Mummon, papan ja Päivi-siskon perheen lisäksi Sari- ja Mats-serkkuni perheineen olivat onnittelemassa 15-vuotiasta Oskua.
Tässä kuvassa Ella ja Simo lempipaikassaan eli riippukeinussa Lopella.

Ella ja Simo laiturilla, vesi oli kylmää, joten ei uitu tällä kertaa:) Minä ja Kaitsu lähdettiin parin tunnin mökkivisiitin jälkeen kotiin iltalypsylle, mutta lapset jäivätkin vielä mummon ja papan kanssa Lopelle ja sieltä menevät mummolaan taas lomailemaan muutamaksi päiväksi.


Alimmassa kuvassa navetan juhannuslapsi: Siiri poiki lehmävasikan, jonka nimeksi tuli Eliksiiri. Juhannussaunassa kerroin perheelle tästä vasikasta ja nimivalinnastani. Kaitsun mielestä nimen kirjoitusasu voisi olla Elixir äidin suomalaisversion sijaan. Simo totesi siihen, että "navetan omistaja saa päättää". Joten äippä- navetan omistaja,hih- siis päätti, että nimeksi tuli suomalaisittain Eliksiiri:)




2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onnea juhannuslapsesta:) Meille tupsahti tänään kanssa vasikka ( odotettu ) Uhtua poiki lehmäsen ja hänen nimekseen tulee Elisenvaara:) ( rajantakaisen Karjalan paikkakuntia, you know:), mutta toinen odottamaton oli meidän Yöruusun luoma vasikka, nyyh.

Hannele kirjoitti...

oi Minna , sun mielikuvituksesi on mahtava noissa vasikoiden nimeämisissä-Elisenvaara:) . Muistinkohan kertoa, että meillä on vappuna syntynyt sun nimeämä Etanoli-sonni kasvamassa!

nyyh, Yöruusun vasun kohtaloa:(