torstai 30. huhtikuuta 2009

vappuaatto 2009

Vappuaattoaamu alkoi vauhdikkaasti, kun Ula-lehmä päätti pyöräyttää kaksosvasikat! Ensin syntyi poikavasu ja seuraavana tyttövasu. Valitettavasti on hyvin todennäköistä, että sekakaksosten lehmävasu ei koskaan tule kehittymään lehmäksi, koska hormonit ovat menneet sekaisin siellä äitin masussa. On mahdollista testauttaa karva-tai verinäyte hedelmällisyyden selvittämiseksi dna:sta, ja ajattelinkin sen selvittää. Nämä pikkusankarit kun ovat mieleisen Mäntylän Rakuuna-sonnin jälkeläisiä ja Ula-emäkin on oikein kelpo lehmä! Lehmävasikan nimeksi ajattelin Elysee, Vapun kunniaksi. Sonnivasun nimeä vielä mietitään. Lehmälapset lepäilevät poikimakarsinassa vierihoidossa väsyneinä, mutta ihmislapset sen sijaan ovat täynnä virtaa Vapun kunniaksi. Koulussakin oli tänään karnevaalitunnelmaa, meidän lapset olivat pukeutuneet hämähäkeiksi:) Lapset ostivat tiistaina hammaslääkärireissulla Pukkilan Salesta kivat hämähäkkipäähineet. Tiistai oli muuten Ellalle ilonpäivä, hampaiden 1½ vuotta kestänyt oikomishoito on ohi, enää ei päälaki- ja niskavetoraudat kiusaa unta!
Paukkuserpentiiniä ja ilmapalloja sekä hämähäkkityttö ja -poika!

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Meidän eläinlääkäri on neuvonut, että kaikkein edullisimmin lehmävasun hedelmällisyyden selvittää kuumemittarilla. Eli jos ei tule lehmää, niin sukuelimetkään eivät kai normaalisti kehity ja kuumemittari ei uppoa kovin syvälle "sinne". Sitten jos uppoaa, niin sitten kai voi tehdä muut testit ( jotka maksaa... )
Sonnipojalle nimiehdotus: Etanoli, vapun kunniaksi myöskin...
Hauskaa vappua teille!

Hannele kirjoitti...

Etanoli-hyvä nimi!!!! kiitos nimiehdotuksesta ja kuumemittaritestistä....olin ihan unohtanut sen, vaikka nyt kun mainitsit niin hämärästi muistan joskus sellaisesta kuulleeni...."meidän suvussa" (lehmissä ja ihmisissä) kun kaksoset on tositositosi harvinaisia:-)

ILOISTA VAPPUA!