perjantai 27. helmikuuta 2009

touhuja loman jälkeen

Ollaan jo vähitellen palattu normaaliin arkeen ihanan hiihtolomaviikon jälkeen;) Tässä muutama kuva viikon tapahtumista:

Torstaina meille tuli navettaan uusi asukas, liljendalilainen tila lopettaa karjanpidon ja saimme ostaa sieltä YVA-hiehon. Yva on Ruokoniemen Oravan tytär ja poikii maaliskuun lopulla. Oikein kiva, rauhallinen tyttö tuntuu olevan, toivottavasti sopeutuu meille asumaan;) Tässä kuvassa paljastuu nätti kuusitaimikko ryteikön alta, virolainen Jaan on ollut meillä pari päivää raivaussahahommissa Junttilan metsässä,Majbäckin notkossa.

Simo-isäntä upouudessa rehufirman haalarissaan! Ella lähti perjantai-illalla koulun discoon, Simoa ei metelimusa kiinnosta, joten hän tuli äidin kaveriksi iltalypsylle.

Pidettiin Simon kanssa helmikuun koelypsy, Simo tarkkaili ahkerasti kuka lehmistä voittaa lypsykilpailun, taisi olla Teea 26,2 litralla (yhteensä 53 l/pv).



Torstaina konekalusto vaihteeksi lisääntyi, navetalle ostettiin rehunjakovaunu, kun talikointi alkoi kyllästyttää:) Tässä Kaitsu on nostanut jo koneen lavetilta alas ja lähtee ekaa kertaa ajamaan härveliä.



...ja tässä isännät opettelevat koneen käyttöä ruokintapöydällä. Rilli-lehmä oikealla ja Ykä-sonni vasemmalla haukkaavat jo kuormasta!














2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih! Ettei vaan olis meien Rilli tullu syömään kuormasta teidän navettaan:) Meien Rillukka on aika paljon samannäkönen.
Tahtoo kans jonkun Avantin tms. meien kaposelle pöydälle. Talikointi on tylsää selkävaivaselle. Siis meillä talikoidaan tai hamsteroidaan rehujämät, mattoruokkija jakaa.

Toivottavasti uusi tulokas sopeutuu hyvin!

Hannele kirjoitti...

juu,työvuosia on vielä niiiin paljon jäljellä,kun eläkeikä nousee samaa tahtia kun me vanhetaan, että kyllä kannattaa panostaa omaan hyvinvointiinsa! Selkä pas..na ei paljoa naurata...

eilen siirrettiin Yva jo lehmien joukkoon ja hyvin tuntuu uudessa laumassaan pärjäävän, on niin ihanan rauhallinen tyttö,toivottavasti poikiminen onnistuu ja lypsy alkaa sujua:)