lauantai 7. helmikuuta 2009

viikko 6, huokaus!

maanantai:
Aamupäivällä lypsykoneen huoltomiehemme-Petri korjaamassa lypsykoneen pesuria, 2000 euron remontti 2½vanhaan koneeseen.
Illalla edellispäivänä poikinut Unna ei nouse, eläinlääkärit illalla antamassa kalkkia poikimahalvaukseen. Iltatarkilla lehmä nousi seisomaan.

tiistai:
Aamulla heräsin kuumeisena ja flunssaisena, pari buranaa naamaan ja lypsylle. Ja Unna ei nouse taaskaan. Eläinlääkärit kalkitsemaan toisen kerran Unnaa.
Iltapäivällä Unna ei nouse vieläkään, eläinlääkärit kolmannen kerran.

keskiviikko:
Buranan voimalla emäntä joten kuten hengissä. Ja Unna ei nouse vieläkään, Kaitsu hakee Vähätalolta nostotelineen ja yritetään monta kertaa opettaa nostotelineen avulla ammua seisomaan, mutta ei onnistu.

torstai:
Aamulla Seija-lehmä makaa halvaantuneena ja kouristelee. Taas eläinlääkärit pian paikalle, Seija saa magnesiumia ja kalkkia, ja alkaa taas vaikuttaa lehmältä. Samalla yritetään vielä kerran lääkäreiden kanssa saada Unnaa seisomaan, mutta ei onnistu, joten lääkärit päästävät Unnan kärsimyksistään.
Päivällä Seija ei edelleenkään pääse nousemaan jaloilleen, lääkärit tulevat iltapäivällä antamaan lisää Mg- ja Ca-litkuja.

perjantai:
Seija kouristelee taas aamulla tosi pahasti, eläinlääkärit taas paikalle proppeineen, mutta ei mitään tehoa, vaikka saa runsaan annoksen magnesiumia ym. Lääkäri lopettaa Seijankin ja sanoo soittavansa, jos saa järjestettyä iltapäiväksi Seijalle ruumiinavauksen Helsinkiin. Kaitsu lähtee metsään ajamaan puita saadakseen muuta ajateltavaa ja minä kuumeisena menen nukkumaan pariksi tunniksi olohuoneen sohvalle. Herään 10 jälkeen ja alan soitella eläinlääkärille Seijan hävittämistavasta, koska Lauhaluomalle pitäisi ilmoittaa, että saisi molemmat raadot samaan kyytiin Honkajoelle ellei Seijaa saada patologille.Lääkäri ilmoittaa iloisena, että saivat ruumiinavauksen järjestettyä (mutta eivät muistaneet ilmoittaa meille)! Aloin pelätä pahinta- ja niinhän siinä oli käynyt- olivat hakeneet väärän raadon patologille!

Nyt pitäis mennä navettaan päivätarkille, mutta en meinaa uskaltaa: pelottaa, mitä siellä on vastassa :(

Muuta harmillista tällä viikolla:
-Kaitsu hukkasi metsähommissa kihlasormuksensa
-meidän mustan pihakissan häntä oli katkennut, en tiedä miten, kamalasti verta oli rappusilla ja häntä noin puolet lyhempi
-ja mun flunssa ei ole parantunut

Lomaan on 5 päivää, kunpa vastoinkäymiset loppuisivat ja päästäis terveinä rentoutumaan Kap Verdelle!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ei, kylläpä taas kasautui yhdelle viikolle epäonnea! Olen huomannut, että noita juttuja tulee yleensä ryppäinä ja sit taas on pitkään ihan normioloa.
Toivottavasti flunssa alkaa hellittää, kipeenä ei ole kiva ( eikä suositeltavaakaan ) lentää pitkää matkaa.
Ehitkö muuten lähteä ensviikon koulutukseen H:linnaan?

Hannele kirjoitti...

-juu, meilläkin taisi olla edellinen akuuttieläinlääkärin käynti lokakuussa ja nyt sitten olikin monen kuukauden edestä! Mun pitikin sulta kysyä teidän kivennäisruokinnasta, kun olette Westfalialaisia.... Kyseltiin jo Lehtiseltä kivennäisautomaattien asennusta kioskeihin,onko teillä? Petri moitti, että ne menee tukkoon?

-Olen tänään päivällä huilaillut ja olo tuntuu jo paremmalta, jospa tämä tästä iloksi muuttuis. Joko teillä helpottaa?

-En tule koulutukseen, en viitsi lypsyjen välillä lähteä niin kauas, lomittaja tulee vasta ke-illalla. Toivottavasti tänne Uudellemaallekin tulis joskus hyviä koulutuspäiviä.

-Asiasta sadanteen: Muistatko Medihelin silloin Myrskylän koulupäivänä? Ei auttanut apu, kuusikymppinen mies kuoli sydänkohtaukseen,nyyh.

HYVÄÄ VIIKONLOPUN JATKOA!

Anonyymi kirjoitti...

Joo älkää hommatko niitä kivennäisautomaatteja, ei ne toimi. Niihin tehtiin vaik jos minkälaisia viritelmiä ja aina tukossa ( vaikka kivennäisen koostumuskin muuttui "paremmaksi" ).
Tällä hetkellä ne saa hyvin kivennäisen, kun ovat täysrehulla. Yks murhe vähemmän ja meillähän ei omaa viljaa oo, niinku teillä taitaa olla:)
Hyppää Outin kyytiin ja tuutte kimpassa sinne koulutukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Ainiin vielä, muistan toki sen Medihelin. Voi harmi, oliko teidän tuttuja?

Outi kirjoitti...

Onkos vielä sattunut jotain uutta tälle viikolle? Vielähän on päivä jäljellä tätä viikkoa! Toivottavasti saisitte jo olla rauhassa.

Itselläni alkaa olemaan kurkku karheana joten katsotaas kuinka muijan käy. Vaihtuukohan ens viikon 3 päivän vuosiloma sijaisapuun. Jos näin käy niin toivottavasti vasta keskiviikon jälkeen niin pääsen lähteen H:linnaan koulutukseen. Kyytiin pääsee!

Hannele kirjoitti...

kopkop: nyt ei ole tapahtunut enää mitään pahaa!

voi pahus,mä jo ajattelin että se kivennäisautomaatti pelastais. Mun täytyy varmaan alkaa vaatia remonttia navettaan, niin että saisin erikokoisia osastoja umpilehmille, nyt on vaan 8 eläimen osasto, mutta harvoinhan 30-lehmän karjassa on 8 ummessa yhtäaikaa! Juu, eikä viittis täysrehua ostaa, kun on 200 ha viljaa omasta takaa.

vainaja oli meille "hyvänpäivän"-tuttu, mukava eläkeläismies. 2000 asukkaan kunnassa tunnetaan melkein kaikki:)

Ai se onkin keskiviikkona se Hml,mä muistin että tiistaina! En malta mitenkään lähteä sinne Hämeenlinnaan enää silloin,on jo niiiiin kova matkakuume ja haluan olla lomittajan kanssa sen viimeisen illan navetalla. Lento lähtee to-aamu klo 6.

Outi-parka, älä tule pipiksi ja Minna-parka, parane pian!!!