keskiviikko 28. tammikuuta 2009

talven touhuja

Keskitalven hommiin meillä kuuluu lypsykoneen vuosihuolto- ja äipän iloksi sain tiistaina piristystä lypsyasemalle, uudet TURKOOSIT nännikumit vanhojen keltaisten tilalle:) Turkoosiin väriin hurahtanut blogiemäntäystäväni Minna on näistä kateellinen, piti siis äsken päivätarkilla käydä oikein kuvaamassa ihanuudet!







Maanantai oli kasvinviljelyn tehoneuvontaa, NSL:n neuvojamme Kristian oli tekemässä viime vuoden tietoja loppuun ja suunnittelivat tulevaa kasvukauttakin, esim kasvinsuojelusuunnitelma oli työn alla.

Iltapäivällä, kun lapset tulivat koulusta, alettiin sovittaa suksia/monoja, koska molemmilla oli tiistaina hiihtoa koulussa. Ja hiphurraa, Ellan viime vuonna ostetut monot oli tietty jo pienet. Onneksi sopivat Simon vanhoihin suksiin, joten eikun Orimattilaan ostamaan Ellalle uudet monot kiireesti ennen iltalypsyä. Lapset sitten hiihtelivätkin innokkaasti maanantai-illan ja tiistaina koulun jälkeen. Tiistaina käytiin iltapäivällä Ellan oikomishammaslääkärissä Pukkilassa, ja saatiin hyviä uutisia: edistystä on tapahtunut roimasti, joten näillä näkymin parin kuukauden päästä Ellan hampaiden öinen niska-ja päälakiveto voidaan lopettaa. Johan ne yöraudat on 1½ vuotta Ellaa kiduttaneetkin!






Tänään äiti on pitänyt toimistopäivää uudistuneessa konttorissamme. Tämä huone oli siis alunperin yhdistetty tsto-makuuhuone, kamala yhdistelmä!!! Vappuna muutettiin makuuhuone alakerran vanhaan askarteluhuoneeseen, ja siitä asti on mietitty miten tämä konttori sisustettaisiin! Seuraavassa kuvassa vanha sotkuinen toimistonurkkaus. Tämä vanha kalusto siirtyy navetan toimistoon.

Ja tässä alla kaksi kuvaa uudesta toimistohuoneestamme, seinien sisustus on vielä kesken! Kaitsu kävi pari viikkoa sitten huutokaupassa Vantaalla ja osti ison toimistopöydän, johon mahtuu meille molemmille työpisteet. Minä kaipasin omaa "pöydänkulmaa": parikymmentä vuotta toimistotöissä omassa toimistossa, joten mulle ei enää riittänyt maatilan yhteinen työpiste!
Lisäksi huutokaupasta irtosi hyvät mappikaapit ja rullakot pöydät alle. Nyt ei ole sotkuisia avohyllyjä, vaan tavarat saa piiloon ovien taakse. Myös kannettava tietsikka, väritulostin ja pari toimistotuolia tuli huutokauppareissulta kotiin.








Ja arvatkaapas mitä mä olen tänään toimistolla puuhaillut....en mitään tylsiä työjuttuja (viime vuoden kirjanpito on tehty JO joulukuussa), vaan Finnmatkoilta varaillut istumapaikkoja lentokoneeseen, ostanut menomatkan tax-free ostoksia..... enää kaksi viikkoa aurinkolomaan!




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

EPISTÄ! Mie haluan kans turkoosit kumit noiden kamalien keltasten tilalle!!!
Kivan ja toimivan näkönen toimisto teillä. Ilkeänkö tunnustaa, että meillä toimiston sisustus EDELLEEN kesken, puhumattakaan kirjanpidosta ( joka tosin on ollut aina isännän heiniä pelkästään ).
Sulla siellä mukavia juttuja työn alla ja ihanan lähellä jo L-O-M-A!!
Huomenna nähdään!