tiistai 12. tammikuuta 2010

HAKE LÄMMITTÄÄ 12.1.2010

Viimevuosien suuri ponnistuksemme on vihdoin valmiina: hakelämpökeskus-konekorjaamo!(no, vasemmanpuoleisesta isosta hakevaraston ovesta puuttuu listat ja korjaamon sisäseinät pitäisi maalata ym.... mutta ulospäin näyttää jo aika hyvältä!)

Projekti alkoi keväällä 2008,jolloin purettiin vanha, osittain v 1990 tulipalossa tuhoutunut navetta pois. Vanhan navetan perustuksille kohosi sitten tämä uusi komistus! Kesän 2008 aikana valmistui seinät ja katto, ja syksyllä 2009 jatkettiin hommia.


Ja tänään oli se suuri hetki, jolloin tulet sytytettiin uuteen pannuhuoneeseen ja hakkeen lämmittämää vettä alkoi virrata lämpökanaaleja pitkin asuinrakennukseen ja navettaan, myös konekorjaamon lattialämmitys lämpenee hakkeella ja kuivuri saa hakkeesta lisälämpöä viljankuivatusaikana. Piipusta tupruaa nyt savua. Vasemmanpuoleisimman ison oven takana on tankopurkaimet, jotka syöttää haketta stokeriin ja toinen ovi vasemmalta johtaa hakevarastoon.
Uudisrakennus talolta päin katsottuna. "Kaitsun unelma" : lämmin konekorjaamo, on rakennuksen tässä päädyssä, kaksi oikeanpuoleista isoa ovea.


Pakko kuvata, kun on niin kaunista : tämän talven huuruista maisemaa aitan kulmalla.



Uuden hakelämpökeskuksen pannuhuoneen kalusteet




Ei kommentteja: