keskiviikko 2. syyskuuta 2009

navetta-tupa-kuivuri

Puintiajan myötä tämän emännän reviiri on laajentunut navetan ja tuvan lisäksi kuivuriin :-)

Viljan huonon markkinatilanteen johdosta kuivureissamme on vielä paaaaaljon viime vuotista viljaa myymättä, joten Tuusulan kuivuri tuli täyteen jo ohrista, siispä Tuusulasta on ajettu noin 20 ha vehnää kuivatettavaksi Myrskylän kuivuriin. Eli miehet pui ja rahtaa viljaa ja minä hoidan kuivuria kotona.

Tänään olikin jännä päivä ! Lilja toi Tuusulan Arolaan aamupäivällä rekallisen apulantaa, ja mepä keksittiinkin palkata hänet kuskaamaan yksi rekallinen tuoretta vehnää Tuusulasta Myrskylään :) Niinpä Kaitsu pui suoraan rekkaan ja Lilja toi mulle noin 60 mottia vehnää kuivatettavaksi Myrskylään.

Mua jännitti päivän sujuminen, mutta hienosti homma ajoittui, sain edellisen satsin kuivaksi ja tyhjennettyä sopivasti ennen rekan saapumista. Kuivurin koneiston oli nimittäin oltava tyhjä, että sain rekallisen mahtumaan, täytin kippauksen aikana 34 mottia vehnää kuivurin koneistoon ja loput mahtuikin just ja just kippausmonttuun.

Kaitsu sai äsken puitua viimeisetkin vehnät Tuusulasta (juuri ennen sadetta) , ihanaa. On aina suuri helpotus päästä seuraavaan kohteeseen, seuraavaksi on sitten vuorossa Pornaisissa 20 ha Justina-ohraa, sen jälkeen saadaankin puintikalusto Myrskylään- ja elämä rauhoittuu (?)

Nyt on puitu jo yli 70 hehtaaria, "enää" n 110 ha puitavaa jäljellä.

Kuvassa Lilja kippaa Myrskylän kuivuriin Nahkelan Törmä-lohkolta tänään puitua Zebra-kevätvehnää.

Ei kommentteja: