tiistai 15. syyskuuta 2009

touhukas puintiaika

Sunnuntaina toimittiin lasten kanssa puinnin logistiikkatehtävissä, kuljetettiin tyhjiä ja täysiä viljakärryjä pelloille ja kuivurille. Välillä käytiin metsäretkellä ihanalla Jäkälävuorella. Tässä kuvassa lapset syövät eväitä syysauringon paisteessa Tiensuun metsässä.


Nyt on sellaista elonkerjuuhulinaa meidän tilalla, että blogin päivittäminenkin on aivan unohtunut!


Puinti on edistynyt upeasti : noin 120 ha on jo puitu , enää 63 ha jäljellä, jessjessjess! Onpa ollut mahtavat sadonkorjuukelit!


Navetalla on aika rauhallinen vaihe menossa, suurin osa lehmistä ummessa tai menossa umpeen. Oikein mukavaa, että lypsy sujuu nopsasti, emäntä ehtii autella enemmän kuivurilla ja pellolla. Mutta onpa siellä navetassa taas ollut vähän ongelmiakin, viikonloppuna Vanukas-lehmä poiki kaksoset:lehmävasikka syntyi sokeana ja sonnivasikka virheasennossa ja kuolleena, voivoi. Eilen paras lehmäni, Yrtti (sonninemäehdokas), satutti jalkansa ja on nyt sairaskarsinassa potemassa. Olen antanut Hänelle (huom! isolla kirjaimella ja HÄN) särkylääkettä, täytynee huomenna soittaa eläinlääkäri, ellei pipi ala parantua. Ja tekniikkakin tietty reistailee näin puintiaikaan: myllyn kiilahihnat poikki ja ruokintakioski polttelee sulakkeita turhan tiuhaan:(


Eilen tämä emäntä oli oikein mediapersoona: aamupäivällä (suora, iik) haastattelu Radio Itä-Uusimaassa maatilamme syyshommista ja illalla nelosen Eläinsairaala-ohjelmassa Mari-eläinlääkäri kandeineen nupoutti meidän vasuja ja hoiti paria lehmää. Onpas kamalaa kuunnella ja katsella itseään :-( Eihän noihinkaan tietty olisi ollut pakko suostua...Koskahan tämä emäntä oppisi sanomaan EI ?







3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ääh, olisit vinkannut, että se ohjelma tulee. Jäi näkemättä, harmi!
Loisteliaita puintikelejä toivotaan edelleen, vaikka tällaisilla pienviljelijöillä nuo hommat on tehty ( teetätetty ) jo aikaa sitten...

Hannele kirjoitti...

Enpä itsekään tiennyt, koska se meidän juttu tulee ulos, sattumalta oli telkka oikeana iltana auki:)

Netistä (ruutu.fi) sitä voi katsella kyllä vieläkin, jos nyt välttämättä haluaa?

Riitta kirjoitti...

Olipa ihan pakko katsoa tuo ruutu.fi:stä ja hienostihan se meni. Olet kohta suurempi mediapersoona kun se teidän kunnan Suuri Mediapersoona :)