keskiviikko 3. syyskuuta 2008

syyskuun 3 pv



Mä olen ollut viime päivät aika hissukseen....taisin saada hometta liikaa sisuksiini lauantain kuivurinsiivoushommissa, ja pari päivää meni saadessani itseni taas kuntoon.
Mikäs mun oli täällä itseäni parannella, kun isäntäkin oli Tuusulassa puimassa kaksi vuorokautta, sunnuntaista tiistaihin. Mulla oli vaan lapset ja lehmät hoidettavana, Kaitsu oli anoppinsa hoivissa :)
Kevätviljojen puinnit on nyt sitten meilläkin aloitettu, vihdoin, elokuun viimeisenä päivänä! Uusi hieno jontikka-puimurimmekin jaksoi taas 7 ha puida kiltisti, ennen kuin meni rikki (vasta kolmas vika upouudessa puimurissa). Nyt ongelma oli jotain sähkö-hydrauliikkaosastolla, leikkuupöytä ei vaan kytkeytynyt päälle, pikku juttu....huoltomies ja Kaitsu etsivät vikaa monta tuntia, löytyihän se lopulta; joku paineanturi oli rikki! Nyt taas puimuri toimii, toivottavasti koko loppupuintikauden....noissa uusissa koneissa tuntuu usein olevan noita alkuvaikeuksia....
Kaitsu sai ennen sateita remontista huolimatta puitua noin 13 ha Prestige-mallasohraa, satoa tuntuu tulevan reilusti. Eli siis noin 8 % kevätviljoistamme on nyt puitu, ehkäpä jouluun mennessä on viljamme puitu :=) Kunpa puintipoudat jo alkaisi!
Kävin eilen hakemassa Kaitsun Tuusulasta, sain äitini kasvimaalta mukaan taas kaikkea ihanaa: perunaa, porkkanaa, lanttua, kesäkurpitsaa, sipulia.... + omenia,luumuja. Pari kukkaakin lähti mukaani, niistä kuvat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan!
Mietin että mitä teille mahtaa kuulua
ja sitten muistin tän blogin..täältähän kuulumiset voi hyvin lukea. Olet kyllä aktiivinen kun jaksat kirjoitella.
Meilläkin ohrat melkein puitu - syysvehnän kylvöjä valmistellaan-
ihan vanhanaikaisesti kyntämällä.
Ja tosi vanha puimurikin on vielä jaksanut kulkea nikottelematta.
Toivotaan vähempiä sateita!

Hannele kirjoitti...

MOIKKA, RIITTA! hauskaa, että olet eksynyt blogiini. Eipä tämä minun blogini nyt niin kovin hääppöinen ole, mutta joskus kirjoitustuulella on kiva sepustella juttuja...ystävät ja sukulaiset voivat seurailla meidän arkea...

Tällä hetkellä sää näyttää oikein mukavalta, aurinko paistaa ja tuulee. Kaitsu onkin taas Tuusulassa ohranpuinnissa ja minä valmistaudun iltalypsylle.

HYVIÄ PUINTIKELEJÄ ja SYKSYN JATKOA, terkuin Hannele

Eija kirjoitti...

hei
Kiva lukea teidän juttuja.
Terkkuja Simolle ja Ellalle. Ja kiitos synttäri kortista.
Hyviä puintisäitä toivottaen Eija

Hannele kirjoitti...

MOI, EIJA!
tervetuloa blogisivuilleni...nyt vaan niin laiskottaa, en jaksa mitään kirjoittaa....
terkkuja teille, t.Hannele & perhe