lauantai 13. syyskuuta 2008

lauantai 13.9.2008

Isäntä on asunut aika ahkerasti viimeiset kaksi viikkoa poikamiesboksissaan Tuusulassa, joten laitoin tähän kuvan, että muistan miltä hän näyttää! Tällä hetkellä Tuusulassa on enää puimatta muutama hassu hehtaari ohraa, ehkäpä siis isäntäkin sieltä sivistyksen ja taiteen kehdosta palailee vähitellen tänne Myrskylän periferiaan. Tosin seuraavaksi on vuorossa Pornaisissa 18 ha vehnänpuintia, joten ei hän taida liikaa silloinkaan kotioven saranoita kulutella:)


Tässä kuvassa puimurimme taas toimii.... uusi Jontikkamme kun taitaa olla "maanantaipäivän versio". Koneella on puitu vasta vaivaiset 50 ha - ja huoltomies on käynyt jo VIISI kertaa, onneksi sentään remontit on mennyt takuuseen, mutta ainahan ne hommat seisoo, kun kone seisoo!

Olen jo pari viikkoa odottanut pääseväni kokeilemaan uutta puimuriamme, mutta aina on suunnitelmat epäonnistuneet ja en ole lehmien / lasten / lomittajan sairastumisen / sateen / konerikon.... takia päässyt vielä Jontikan rattiin.

Tänään oli jo lähellä! Aamulypsyn jälkeen lähdin lasten kanssa Tuusulaan, olin jo mummolan pihassa jättämässä lapsia sinne ja lähdössä itse Hyrylän pellolle Kaitsun kaveriksi puimaan pariksi tunniksi. Silloin soi kännykkäni ja Kaitsu ilmoitti, että puimuri meni taas rikki,huoltomies tulee parin tunnin kuluttua. Niinpä hain isännän pois pellolta, lähdettiin naapurin Irjan 50v-synttäreille herkuttelemaan (namnam, mitkä notkuvat herkkupöydät Irja olikin loihtinut!) ja puimuri kökötti risana pellolla! Kaitsu ja kaksi huoltomiestä tekivät kolme tuntia töitä vian korjaamiseksi,puimuri oli taas puintikunnossa klo 16, eli silloin kun minä lähdin Myrskylään iltalypsylle....sain sentään otettua pari valokuvaa kultapienijontikasta (ja isännästä).
Nyt on lehmät lypsetty ja ruokittu, puinti sujuu (kopkop)Tuusulassa, appiukko on juuri hakemassa ohrakuormaa Myrskylään kuivatettavaksi. Ella ja Simo "ilahduttavat" riehunnallaan Päivi-siskoni perhettä , seurailevat kuulemma tällähetkellä Oskari-serkun mopoilua sänkipellolla.
Minä siis nautin yksin kotona lauantai-illan rauhasta- ja toivon huomenna pääseväni puimaan.....

Ei kommentteja: