perjantai 29. elokuuta 2008

touhuja elokuun lopussa


Talon ympäriltä on saatu "vallihauta" täytettyä! Nyt ei pitäisi alakerta enää kastua/homehtua!











Maatalousosastolla suunnitellaan rukiin kylvöä,eilen vaan satoi taas 14mm, joten jääköhän haaveeksi tänä syksynä? Anyway, minä lajittelin keskiviikkona rukiin siemenet kuvassa olevalla antiikkisella lajittelijalla (huom. Outi: ei meillä kaikkea vanhaa hukata...).Kaitsu "kärrierioi" (Simon kieltä; tarkoittaa,että muokkasi Carrier- lautasmuokkaimella syysrypsipellot rukiin kasvualustaksi).




Tänään ollaan oltu niin p.....ahommissa,että en laita kuvaa!!!! Ollaan pumpattu lantalasta lietettä ja pyöritetty sitä navetassa paksuilla letkuilla, koska lehmien ruokintapöydän puoleinen lietekuilu oli tukossa (lehmät heitellyt säilörehua ritilöille/lietekuiluun). Homman jälkeen oltiin yltäpäältä p....ssa ja kädet hyytelöä, kun rautakangilla monta tuntia liikuteltiin jumiutunutta sontaa. Tämä oli taas näitä päiviä: kyllä maalla on mukavaa..... mutta nyt on hyvä mieli, kun lanta taas kulkee!



1 kommentti:

minna kirjoitti...

Hih, meillä kanssa olis edessä tuo p...ahomma. Kesällä jo isäntä kierrätti sitä lietettä ja se auttoikin, mutta nyt taas jumittaa. Nii-in, kyllä maalla on mukavaa:)