lauantai 22. toukokuuta 2010

toukokuun touhuja 2010

Kylvöhommat alkoi meillä maanantaina 17.5.2010. Kaitsu, Tuomas-työmies ja Iira-harjoittelija olivat maanantaista keskiviikkoon "työkomennuksella" Tuusulan tilallamme ja saivatkin hienosti 40 ha Marie-rapsia kylvettyä. Torstaina ja perjantaina kylvettiin Kylmäsuolla vehnää: Quarnaa ja Zebraa. Tässä kuvassa Rapidia tankataan Kylmäsuolla:



Sorkkahoitajamme Jukka tuli keskiviikkona laittamaan lehmärouviemme sorkat kesäkuntoon. Tässä kuvassa Yvette-lehmä hoidossa, leikatuilla sorkilla on mukava pian aloitella kirmailu laitumella, kunhan emäntä vaan joskus sais laidunaitahommat valmiiksi....



Ja tässä Vannina-lehmä odottaa vuoroaan pedikyyriin :) Otin lypsyaseman täyteen lehmiä, siinä oli helppo laittaa ekan ammun päähän riimu ja vetää/työntää muutaman metrin matka sorkkohoitotelineeseen. Siis riimun laitto oli helppo, mutta 500 kiloisen lehmän saaminen telineeseen ei sitten olekaan niin helppoa....vieläkin on emmännän kädet kipeinä kovasta urakasta!



Pepepupu (kääpiöluppakorvakanimme) oli innoissaan sorkkahoidosta! Kerrankin hänellä oli koko päivän kavereita navetalla, pupu loikki iloisena ruokintapöydällä ja katseli kiinnostuneena touhujamme.



Simo on innostunut kalastuksesta, parina iltana hän on käynyt rannalla onkimassa - ja kerran on tärpännytkin! Tässä onnellinen kalastaja alkaa nauttia itse onkimaansa ja paistamaansa ahventa:)


Keskiviikkoillalla oli vuorossa koulun kevätjuhla, Sirkuksen merkeissä. Oppilaat esittivät mukavan ja vauhdikkaan sirkusohjelman keskiviikkona vanhemmille ja torstaina muulle yleisölle. Tässä kuvassa kolmannen luokan pyramidiakrobatiaa:

Ei kommentteja: