lauantai 22. toukokuuta 2010

lauantai-illan huumaa :)




Pitkästä aikaa vietettiin koko perheen yhteistä saunailtaa, sade kun lopetti kylvöhommat tältä päivältä.

Maajussi ei kovin usein kesällä ehdi grillailla kauniilla säällä kotipihallaan, hyvillä ilmoilla istuskellaan vaan traktorissa ;) Keksimmepäs sateisen illan "lähes ulkogrillauspaikan" tänään : kannettiin takkahuoneen rottinkihuonekalut alakerran vanhaan autotalliin (nyk. varasto) ja grilli oven eteen. Ja hyvältä maistui saunamakkarat ja maissit pienessä sateen ropinassa. Toivottavasti jo loppukesällä saamme nauttia katetusta terassi/parvekkeesta, kunhan ehdittäis se jossain välissä rakentaa...

Tästä tulikin lopulta oikein hyvä päivä, vaikka aamupäivän 4 mm yllätyssade hieman synkisti mieliä. Onneksi auringonpaiste kuivatti pellot parissa tunnissa ja vehnän kylvö pääsi jatkumaan. Kaitsu ehti kylvää Humalakosken lohkot valmiiksi ennen iltapäivän ukkossateita. Nyt on mukavaa, kun kylvökalusto on kotona katon alla ja seuraavalla poudalla päästään jatkamaan talkoita Junttilassa. Kylvökoneen mittarin mukaan nyt on noin 80 ha kylvetty, noin sata ha vielä jäljellä.

Mun ihana Aula-hiehoni osoitti myös tänään viisautensa: hän päätti poikia kylvökauden ekana sadepäivänä iltalypsyn aikaan :) Isäntä oli ekaa kertaa pitkästä aikaa maisemissa lypsyaikaan, joten sain hänet kaverikseni vetämään nätin LEHMÄ-vasikan maailmaan. Vasun nimeksi tulee Hilla. Iltalypsyn aikaan oli aika kova ukkonen, sähköt pätkivät ja lypsykonekin sammui ainakin viisi kertaa lyhyessä ajassa. Onneksi ei mitään vahinkoa tapahtunut, vettäkin on satanut (ainakin toistaiseksi) tosi nätisti, nyt mittarissa taitaa olla aamun sateen kanssa noin 8 milliä.

1 kommentti:

minna kirjoitti...

Meilläkin tulee grillailtua nykyään joka viikonloppu ( ainakin ), kun grilli on lähellä keittiötä terassilla. Aiemmin piti kamat kantaa pihan toiselle puolen.

Kiva, kun teillekin tuli vaihteeksi lehmävasikka ja ihanan nimen sai! Meille tupsahti eilen Tuiskun Huisku-sonnipoika ja tänään Aldrigin lehmänen, jolla vielä ei ole nimeä:)
Kauniita kylvökelejä sinne suunnalle!