lauantai 20. joulukuuta 2008

viimeinen koulupäivä tänä vuonna!




Tänään oli lasten viimeinen koulupäivä, ohjelmassa oli rovastimme pitämä jouluhartaus sekä todistusten jako. Olin mukana laulamassa Enkeli Taivaan ja kuuntelemassa, kun Ella luki hienosti katkelman jouluevankeliumista koko koululle... Molemmat lapsukaiset saivat oikein hyvät todistukset ja hyvillä mielin aloittivat joululoman!
Kotiin päästyämme Ella alkoi askarrella joulujuttujaan ja Simosta tuli äidin kokkiapulainen, lanttulaatikot on nyt uunissa! Maksalaatikot tein jo viimeviikolla pakastimeen, porkkanalaatikoita varten ajattelin keittää riisipuuroa, täytyy vaan hakea navetalta paksua lehmänmaitoa (rasvaa 4,3%), mutta en viitsi pelkän maidon takia kävellä pariasataa metriä, menen sitten samalla, kun siementäjä tulee siementämään Viisun iltapäivällä. Perunalaatikot pakastan raakana ja paistan vasta aattona, muut laatikot teen valmiiksi pakastimeen jo näin etukäteen. Äsken otin myös kinkun pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Onneksi muistin: näin nimittäin painajaisunta, että jouluaterialle käydessämme kinkku oli vielä jäässä pakastimessa!!!! ihanan kamala painajainen.....

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lapsista on varmaan ihanaa, kun on LOMA! Täällä kans jouluruokatehdas ihan täydellä teholla... Huomenna otetaan jo varaslähtö jouluun, joten meidän sika menee uuniin yöksi jo tänään:)
Iski viimehetken paniikki lanttulaatikon kanssa ja oli pakko vielä tehdä lisäerä, ettei varmasti lopu kesken...
Perunat on imeltymässä ja sen (siis perunalootan...)meinasin paistaa vasta aamulla, kun olen saanut kinkun ulos uunista. Siivotakin vielä pitäs... Mutta, hermot ei ole vielä edes meinanneet mennä, joten hommat mallillaan:)))