maanantai 13. lokakuuta 2008

KAIKKI PUITU 12.10.2008!!!!

MINÄ sain kunnian puida loppuun tämän syksyn puinnit! olipa ihana tunne, kun viimeiset vehnäntähkät katosi puimurin uumeniin....168 ha puitiin tänä syksynä.

Viimeisenä puitiin eilen Pornaisissa kauniissa auringonpaisteessa Picolo-vehnää, mä sain puida ja Kaitsu ajeli viljakuormia.

Olipas vaan aika omituinen kasvukausi: lämpösummaa ei meinannut millään kertyä tarpeeksi valmistamaan vehniämme, mutta nyt kaikki on hyvin - ja ahkerasti syysmuokkausten pariin ennen talven tuloa....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vaan, kun puinnit ootte nyt saanu tehtyä! En yhtään utelias ( hih!), mut miten te siirtelette puimuria paikasta toiseen? Kun jos teillä on peltoja Tuusulassa ja Pornaisissa jne.?
Mukavaa viikkoa ja sateettomia kelejä toivotellen:)

Hannele kirjoitti...

KIITOS ONNITTELUISTA!

Ajamalla puimuria siirrellään, onneksi tämä uusi Jontikka kulkee JOPA 30 km/h, edellisen Sampon huippunopeus oli 22 km/h. Leikkuupöytä kulkee vaunussa puimurin perässä. viljelysuunnitelma pyritään tekemään niin, että turhia siirtoja ei pitäisi tulla, mutta saahan sillä puimurilla joitakin tunteja syksyn aikana maantielläkin körötellä.

Isoimmat traktorit meillä on liikennemalleja, niillä pääsee ihan mukavaa vauhtia, tilojemme talouskeskusten välimatka on yli 70 km.

mukavaa viikkoa teillekin!