sunnuntai 5. syyskuuta 2010

syyskuun alku 2010



Helteisestä kesästä oli enää vain muisto jäljellä, kun valtaojan kaivuutyömaalla touhuttiin Junttilassa 2.-3.9.2010, märkää, kylmää ja myrskyisää oli sää :) Uusien vuokramaiden oja oli niin tukossa, että peltojen viljelystä ei olisi tullut oikein mitään, ennen kaivinkoneen 1½ päivän työrupeamaa. Edelliset ojasavetkin vuosikymmenten takaa muodostivat ojan pientareelle keon, joten isäntä+ JD + Multiva-maansiirtovaunu-yhdistelmä sai ajella ahkerasti maata uusiin osoitteisiin. Ensi vuonna on tarkoitus putkittaa lohkojen väliojia, joten nyt on reippaasti täytemaata jo odottamassa.

Lauantai-lomapäivä kuluikin sitten ihan eri merkeissä:) Simo osallistui Lapinjärvellä Taikurikouluun ja me muut perheenjäsenet menimme siksi aikaa Kouvolaan humputtelemaan...olipa kiva päivä! Kouvola on meille vieras paikka (lukuunottamatta meijerin myymälää ja isoja marketteja ja Tykkimäkeä ja Vaakunaa), joten oli ihan turisti-fiilis keskikaupungilla, käytiin kaupoissa ja syömässä Huviretkessä:)

Tarkoituksena oli ostaa Ellalle pillifarkut (huokaus) ja kyllähän sieltä onneksi löytyikin, ostettiin sitten samalla kahdet, toiset Sokoksesta ja toiset Lindexistä. Isäntä löysi myös vaatteita itselleen Sokoksesta ja minä ostin mustat kävelykengät (Ellan mielestä hirveät) ja kivan harmaan villajakun (siitä ei tullut kommentteja). Ostin myös Liisa Pyykkösen tekemän harmaan puuhelmikaulakorun...ja yleensähän koruni jäävät makaamaan lipaston pohjalle - unholaan. Tänään keksin naputella vessan seinään parikymmentä naulaa ja laittaa arkikoruni näkösälle, jospa niitä sitten tulisi ahkerammin käytettyä? Tai jos ei muuta , niin tulihan piristystä vessanseinälle:)




Nyt pitäisi ryhdistäytyä ja lopettaa lomailu, Päivi-lomittaja tekee enää tänään iltanavetan :( Pitäis lähteä viemään puimuria Tuusulan tilalle ja hakemaan Tuusulasta Rapid-kylvökone Myrskylään syyskylvöjä varten. Carrierilla pitäis lautasmuokata tulevia syysviljamaita. Syyskylvöjen lisäksi on vielä 40 ha rapsia puimatta Tuusulassa...on siis työntäyteinen viikko tiedossa :)

Ei kommentteja: