sunnuntai 7. helmikuuta 2010

risteilyä ja Famea

Tänä vuonna lähdettiinkin koko perhe Rehuraision Tukholman risteilylle!

Lapset olivat jo kauan toivoneet pääsevänsä laivalle, päätettiinpä toteuttaa heidän toiveensa ja ottaa heidät mukaan tälle risteilylle, koulusta anottiin oikein pari päivää lomaa ja keskiviikkona 3.2.2010 suunnattiin nokka kohti Liljendalin Shelliä ja hypättiin bussin kyytiin. Ja olipa mukava reissu: laiva oli lastattu täyteen maajusseja ja hyvinhän siellä aika kului, ammattiluentojen lisäksi ohjelmassa oli viihdettä: Jari Sillanpää, Anne Mattila, Jean S. ym . Tukholmassa osallistuttiin Sicklan ostoskeskusretkelle, sieltä löytyi Ellalle muotikauppoja ja Simpalle lelukauppa. Äiti tyydytti shoppailuviettiään laivalla; uudet kengät, hame, pusero, jakku, chanel 5 hajuvesi+saippua.... Asuimme laivalla perhehuoneessa 11. kerroksessa. Ikkunasta oli mukava katsella mm ilma-akrobaattiesityksiä Promenadilla.

Viinibaarissa lapset limpsalla - ja pöydällä taitaa olla äipän valkovinkkulasi ;)

Kävin pari tuntia ennen risteilylle lähtöä hakemassa itselleni sikaflunssapiikin. Onneksi en tullut pahemmin kipeeksi, vain käsi oli pari päivää arka, mutta hirveän väsynyt olin keskiviikkoillan. En tiedä johtuiko se sikapiikistä, mutta eka ilta laivalla meni nukkuessa, Kaitsu ja lapset olivat bilettäneet keskenään;)
Toisena iltana ajattelin ottaa vahingon takaisin, olihan mulla vielä monta lomapäivää edessä...muttamuttamutta toisin kävi...... torstai-illalla klo 21 aikoihin lomituspalveluohjaaja soitteli, että lomittajamme on satuttanut nenänsä (!) meidän navetalla iltalypsyllä ja jäi sairauslomalle :( Perjantain aamulypsystä selvisivät anopin avustuksella, mutta siihen loppui mun lomani, perjantai-iltalypsylle oli itse taaperrettava. Lomittajaraukka oli perjantaina käynyt röntgenissä ja nenä oli murtunut! Lehmä oli pökännyt lypsymontun takaportin rautaputkea niin, että se oli osunut lomittajan nenään, uskomattoman huonoa tuuria!



Lauantaiksi olin järjestänyt meille koko perheen kulttuuripäivän, käytiin katsomassa Lahden Kaupunginteatterissa Fame-musikaalin! Olipa hyvä esitys!


Lauantain iltalypsy venyi lähes iltayhdeksään asti teatterin jälkeen. Taisin näyttää aika masentuneelta ja ryytyneeltä, kun Kaitsu kävi mua kurkkaamassa lypsyasemalla. Navettatöiden jälkeen laahustin sisään ja ihmettelin, kun alakerran työvaatehuoneesta lähtien Simo oli viitoittanut tien nuolin keittiöön, jonka ovessa luki : "ruokailuhuone". Ja siellähän odotti yllätys: isi ja lapset olivat valmistaneet herkullisen tortilla-iltapalan! Olohuoneen oveen Simo oli kirjoittanut opasteen: "ruokailun jälkeinen huone" , siellä äiti sai katsella telkkaa ja Simo lakkasi kynteni, meikkasi kasvoni, hieroi ja rasvasi jalkani. Olipa ihana ilta loppujen lopuksi:)

Tortilla ála Simo, Ella ja Isi

Ei kommentteja: