torstai 3. joulukuuta 2009

Kasvukausi 2009 pulkassa!

Meidänkin tilalla on viimein saatu maailma valmiiksi kesän maataloustöiden osalta :) Puinnit loppui sentään jo syyskuun lopussa, mutta samantien alkoi hakelämpökeskusprojekti, joten isäntä ei ehtinyt keskittyä viimeisiin maataloustöihin ennen viime viikkoa. Onneksi Tuomas-harjoittelija on ollut apuna, hän ahkerasti lautasmuokkasi Carrierilla ja viime viikot käänsi maata mustaksi kyntöauroilla. Kynnöt saatiin valmiiksi 26.11.2009.

Viime viikolla miehet pesivät ja huolsivat viimeisetkin koneet, mm. puimurin. Ja tänään oli sopiva pikkupakkaskeli ajaa kalusto talviunille Tuusulan konehalliin :)

Jotenkin tilanne oli niin koskettava, että emäntä oikein kuvasi aamuhämärissä miesten lähdön! Tuomas lähdössä viemään viljavankkuria ja Kaitsu puimuria kohti Tuusulaa.



Tässä kuvassa näkymä keittiön ikkunasta : aamun ainoat valopilkut Muttilantien mutkassa : meidän Jontikoiden majakathan ne siellä loistaa....


Ihan kuin olisi kivi pudonnut sydämeltä, nyt kun kaikki koneet on onnellisesti puhtaina talviteloillaan, niin paljon rypsinmoskissa hautuva puimuri (tilan kallein lelu) on rassannut mieltä. Tämän onnellisen tapahtuman kruunaa vielä pikkulomanen: menemme Päivi-siskoni&Pekan kanssa Tampereelle, ohjelmassa TTT:ssä "Vuonna 85"-musikaali ym mukavaa <3

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Pitäkää hauskaa!!! Tää mamma lähtee 30+-kerhomme perinteiselle Ruotsin-risteilylle ja Itsenäisyyspäivänä takas. Voiskin siitä sit suoraan jäädä Tarjan juhliin:))
Ehditäänköhän vielä ennen Joulua tapaamaan...

Hannele kirjoitti...

Hauskaa risteilyä, Minna!
ja Tarjalle terkkuja,hihi.

Tavataan ainakin joulukonsertissa Sibeliustalolla:)

Minna kirjoitti...

No oho, meinasin unohtaa konsertin. On se kyllä miulla visusti kalenteriin merkattuna, että tulen kyllä paikalle! On vaan päänuppi taas niin täynnä muistettavaa, että jos ei olis jossain ylhäällä, ni huonosti kävis!
Kerron toki Tarjalle terkut;)