maanantai 11. toukokuuta 2009

maanantai 11.5.09

Tulipa rauhallista! Lapset lähtivät taksilla kouluun, isäntä ja harjoittelija Tuusulaan. Ja minä ihan yksin kotona, no jaa, navetassa sentään lehmät ja alakerrassa Pepepupu ja pihalla muutama ulkokissa :)

Moneen päivään mulla ei ole ollut "blogifiilistä", mutta nyt tuntuu siltä, että on ihan pakko kirjoittaa vaikkei ole mitään asiaakaan!

Hektinen kylvöaika rauhoittui sateiden myötä. Parin päivän tauko on ihan paikallaan, isäntä jaksaa taas painaa hommia, kun välillä saa levätä. Kunpa vaan nämä pilvet pikkuhiljaa lähtisivät jo pois päältämme, vielä olis aika paljon jyviä jemmattava....

Mulla on ollut aivan eriskummallinen kevät: en ole vielä äestänyt aariakaan! Tasausäkeelle sentään pääsin vetämään noin 10 ha, mutta normaalina keväänä tässä vaiheessa mulla olis jo 100 äestyshehtaaria takana! Tänä vuonna meillä onkin Tuomas-harjoittelija isännän apuna! Aivan uskomattoman ihanaa: etenkin Tuusulan ja Pornaisten peltohommia on vähän hankalaa sovittaa lehmien ja lasten hoidon väliin;) Olen kyllä joka vuosi saanut ihanasti lomittajia aina toukukuun alkuun (KIITOS ULLA-LOMITUSPALVELUOHJAAJA ja LOMITTAJAT!!!), mutta kyllä on ihanaa,kun ei tänä vuonna tarvitse hötkyillä ympäriinsä. Viime viikolla mulla oli maanantai- perjantai Sirpa lomittamassa- olipa mukava mennä lauantaiaamuna itse töihin, Sirpa kun oli taas puunannut navettaa, lypsymontun seinälaatatkin oikein kiilsivät! Huokaus, kuinka jotkut ihmiset onkin niin ahkeria siivoamaan, mä kun inhoooooooon siivoamista!!! KIITOS SIRPA!

Meidän miehet (Kaitsu ja Tuomas) asuivat siis viime viikon maanantai-perjantain Tuusulassa ja vanha isäntäkin oli Islannissa viime viikon. Enpä ymmärrä kuinka olisinkaan selvinnyt ilman Tuomas-harjoittelijaa ja Agronic-rehunjakovaunua? Ennen Agronicia meillä nimittäin ajettiin rehupaalit ruokintapöydälle traktorilla , ja sen homman uskalsi tehdä pöydän kapeuden takia vain isäntä tai vanha isäntä. Nyt mä pärjään yksin navetalla, kun osaan jaella ammuille rehut Agronicilla, jippiiii. Ihanaa,kun ei tarvitse olla MIEHISTÄ riippuvainen, hihihihi. Toisaalta, huono puoli on se, että siellähän saat sitten yksin vääntää kohta kaikki hommat....historia toistaa itseään, kotonanikin navetta oli yksin äitini valtakuntaa! No, onneksi mulla on vähätöinen navetta verrattuna äitini v.1925 rakennettuun parsinavettaan:) Lehmämäärä äidillä ja tyttärellä on sama, mutta työmäärä mulla on minimaalinen siihen verrattuna miten äitini raatoi navetassa!

Tänä aamuna Kaitsu ja Tuomas lähtivät siis taas Tuusulaan, aikomuksena oli saada tänään kylvettyä Hyrylän vuokramaat ja sitten siirtyä vähitellen Pornaisiin kylvöille, mutta taitaa olla sateinen päivä tänäänkin tiedossa....Jokatapauksessa lähtivät sinne kyttäämään keliä ja tyhjentämään täyttövaunun ja Rapid-kylvökoneen, Kaitsu sai kylvettyä myöhään perjantai-illalla Prestige-mallasohrat ja Hyrylään tulee eri lajiketta, Annebellaa.

Nyt olen saanut kirjoitusviettini tyydytettyä ja voin alkaa tehdä muita hommia, jospa vaikka ekana vähän siivois (yök) ja laittais pesukoneet pyörimään....ihanaa tämä emännän arki, kun voi lomittaa kotitöitä ja tilan töitä joustavasti. Tätäkään asiaa ei osaisi arvostaa, ellei olisi pitkä palkkatyöura takana:)

Ei kommentteja: