sunnuntai 16. marraskuuta 2008

viikonlopun saavutukset: Arska ja Antero

Arska (e.Tiina, i.Haslund) ja Antero (e.Uusi, i. Mäntylän Rakuuna)



Isäntä lähti perjantaina Himokselle opiskelukavereidensa kanssa "kertausharjoituksiin",heidän perinteisen pikkujouluviikonloppunsa aiheena oli saunomisen, virvokkeiden nauttimisen, Yö-yhtyeen, Maija Vilkkumaan ja maailman parantamisen lisäksi tänä vuonna värikuulasota.


Lapset halusivat myös reissuun: lähtivät mummolaan Tuusulaan perjantaina heti koulun jälkeen.


Eli mulla on ollut siis rauhallinen viikonloppu- vain minä ja lehmät! Onneksi Tiina- ja Uusi-ammut sentään väänsivät viikonlopun aikana potrat sonnipojat, Arskan ja Anteron, ettei vaan ollut emännälle liian helppo viikonloppu:)


Nyt on sunnuntaiaamun navettahommat tehty ja kahvi tippumassa. Rauhallisen aamupalan jälkeen lähden ajelemaan kohti Tuusulaan, haen lapset kotiin. Ja illalla toivottavasti kotiutuu isäntäkin Himokselta pirteänä ja levänneenä valmiina kohtaamaan arjen pikkuaskareet (mm. vielä 50 ha muokkaamatonta peltoa)...

Tässä vielä yleiskuva pikkunavetastamme, rehuladon päästä katsottuna. Oikealla hiehot ja sonnit (yht.35 eläintä) , vasemmalla lypsylehmät(nyt lypsyssä 25). Ummessaolevien osasto on vasemmalla laajennusosassa, siellä on tällä hetkellä 8 lehmää. Laajennusosassa on myös vasikoiden ryhmäkarsina,jossa asustelee 5 pikkutyttöä. Vastasyntyneiden yksilökarsinat ovat oikealla nuorkarjarivistön päässä, siellä ternisonnit Arska ja Antero odottelevat jatkokasvatuspaikkaa.












1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vai oikein sinkkuviikonloppu:) Mutta onneksi navetan väki piti huolen, ettei viikonlopusta liian villiä päässyt tulemaan... Meillekin pukkaa sonnia sonnin perään, myöskin kaksi viikonlopun aikaan; Alladin ja Aarne:)