perjantai 20. kesäkuuta 2008

Juhannusviikon touhuja

Juhannusaattona metsäautotiellä matkalla poimimaan juhannuskukkakimppuja. Vasemmalla meidän Ella, keskellä naapurin Emilia ja oikealla meidän Simo.

Juhannusaaton aattona Siiri-lehmä poiki kolmannen kerran ja teki nätin sonnivasun. Vasikan nimeksi tuli Aatonaatto! Tässä äiti ja poika vierihoidossa poikimakarsinassa.



Tällä yhdistelmällä (JD 6910 ja Pöttinger Faro-noukinvaunu) emäntä keräili noin 25 hehtaarilta rehut laakasiiloihin. Tänä vuonna homma onnistui tosi hienosti- en saanut aikaiseksi yhtään koneremonttia,eikä noukinkaan tukkeutunut kertaakaan, alan oppia tämän koneen sielunelämää!!! Laakasiilorehun lisäksi pyöriteltiin noin 150 paalia ekasta säilörehusadosta. Nyt vaan pian lannoitteita levittämään ja odottelemaan toista satoa.









1 kommentti:

Outi kirjoitti...

Moikka! Hieno homma että teilläkin on rehut jo varastossa! Aikas hauska tuo aatonaatto nimi vasikalle. Laskin toissapäivänä että meillä on alkukuun aikana poikinut 8 lehmää. Ei oikein siltä kyllä tunnu. Tosin onhan sinne lypsyyn ilmaantunut pari jalkojaan nostelevaa ensikertalaista.

nyt pitäisi vielä alkaa siivoamaan täällä sisällä. Aamupäivän riehuin siimaleikkurin kanssa pitkin pihaa. Lapset saavat meilläkin lähteä etsimään kukkakimppua!

Hauskaa Juhannusta!
Outi